Machiajul face parte din viata multor femei, indiferent daca reprezinta o chestiune de rutina sau nu. Majoritatea acordam foarte mare importanta produselor folosite si investim nu numai bani, ci si timp pentru a ne pregati pentru o iesire. Problema este ca nu ii conferim aceeasi importanta si demachierii. Am constatat in general doua lucruri destul de daunatoare:
1. Demachierea cu apa si sapun
In primult rand, pielea din jurul ochilor este mai fina si mai subtire decat in orice alt loc de pe corp si tocmai de aceea trebuie sa ii acordam mai multa atentie. Apa si sapunul nu sunt deloc recomandata pentru aceasta zona pentru ca deterioreaza si usuca pielea.
2. Dormitul machiata
Oricat ai fi de obosita, nu sari peste demachiere. Imagineaza-ti toata mizeria acumulata in timpul zilei intrand profund in pielea ta odata cu produsele de machiaj. Pielea nu va putea sa respire sau sa se refaca in timpul noptii, iar rezultatul se va vedea indiferent daca alegi sa faci asta doar o data sau de mai multe ori.
Efectele se vad in timp, asa ca nu va bazati pe faptul ca deocamdata nu v-au afectat cu nimic aceste obiceiuri. Ganditi-va ca peste cativa ani o sa va confruntati cu linii fine si riduri in exces, care din pacate in aceasta zona se mai pot rezolva decat prin operatii estetice. Nu are rost sa va riscati frumusetea pentru maxim 10 minute cat dureaza procesul de demachiere.
So..cum ne demachiem?
Am invatat mai multe metode corecte de demachiere si o sa vi le explic pe toate, ramanand la alegerea fiecareia pe care o utilizeaza, cu specificarea ca demachierea trebuie realizata chiar si pe un ten nemachiat, pentru a inlatura praful, transpiratia si diversele impuritati acumulate de piele in timpul zilei si care afecteaza iremediabil sanatatea tenului, iritandu-l si facandu-l sa-si piarda din stralucire. Dar bineinteles aceast procedeu este mult mai simplu.
Se incepe intotdeauna cu demachierea buzelor, apoi a ochilor si apoi a tenului. Se trec degetele prin apa calduta si apoi se umezeste fata (atentie, e vorba de o cantitate micuta de apa care ramane pe maini. Se aplica demachiant pe fata, punctand pe buze, pleoape, frunte, obraji, nas si barbie, in cantitati micute. Se ia o discheta demachianta care se imbiba in apa calduta, se stoarce intre pale si se foloseste pentru a indeparta machiajul. Dupa ce va umeziti fata, puteti aplica demachiant si direct pe discheta, dar cel mai indicat este sa nu fie uscata, ci tot umezita in apa calduta.
Umezirea fetei cu apa calduta este recomandata deoarece ingredientele produselor demachiante reactioneaza cel mai bine in contact cu apa.
Buzele
Se demachiaza pe rand cate o jumatate, de la coltul gurii spre interior, cu miscari orizontale.
Ochii
Demachierea ochilor se face prin miscari circulare, intotdeauna miscarea fiind la ochiul drept in sensul acelor de ceasornic, iar la ochiul stang in sensul invers - din coltul intern al ochiului pana la coltul extern, apoi coboara sub ochi de la exterior spre interior, deoarece aceasta este cea mai buna metoda de a preveni ridurile. Rimelul este unul dintre produsele de machiaj cele mai greu de eliminat. Daca mai e si waterproof, el ramane lipit de gene si pe termen lung si poate duce la caderea genelor. Foloseste o miscare de sus spre josul genelor pana cand discheta ramane curata. Creionul dermatograf se indeparteaza cu usurinta cu betisoare de vata.
Fruntea
Se imparte fruntea in cinci zone imaginare si se demachiaza fiecare zona cu miscari ascendente, incepand din zona de mijloc, spre o parte si alta a fruntii.
Sprancenele
Se demachiaza fiecare spranceana in sensul cresterii firelor de par.
Nasul
Se demachiaza fiecare aripa a nasului, apoi partea de sus a acestuia.
Maxilarul si obrajii
Aceste zone se demachiaza cu miscari ascendente, pentru a trece de la un obraz la celalalt folosindu-se ca punct de legatura barbia.
Nu uitati nici de gat si decolteu!
Dupa demachiere, este necesara curatarea pielii cu o lotiune tonica pentru a inlatura surplusul de produs demachiant, pentru a invioara pielea si pentru a inchide porii.
Conditia unei demachieri corecte si eficiente este alegerea demachiantului potrivit tenului fiecareia. Tenul uscat se impaca mult mai bine cu un demachiant lapte sau crema, dupa care se cere o lotiune tonica ce indeparteaza urmele grase de pe piele si o pregateste pentru crema hidratanta. Tenul mixt/gras prefera fie un lapte demachiant cu textura foarte lejera, fie o lotiune care dizolva machiajul si curata tenul fara a incarca absolut deloc pielea, e fluida si ‘usoara’ pentru ten. Si inca un lucru mai am de precizat. Avand in vedere ca zona ochilor este mai speciala, este recomandat sa folosim si un demachiant destinat acesteia. Eu una sunt foarte multumita de Avene Douceur, care imi curata foarte bine machiajul si nici nu imi irita ochii. Cautam de mult asa ceva, mai ales ca eu port si lentile de contact si am ochii destul de sensibili.
Chiar daca pare putin complicat, intreg procesul de curatare/demachiere a tenului nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Un mic efort pentru un rezultat deosebit, pentru un ten sanatos.
Welcome! Let me show you around!
Pentru ca imi place sa fiu femeie si pentru ca implicit ma bucur de fiecare particica a acestui aspect, m-am hotarat sa impart cu voi cateva lucruri pe care le-am invatat de-a lungul timpului si nu numai. Veti gasi aici sfaturi de beauty, fashion news, comentarii, recomandari si pareri personale pe care sper sa le gasiti folositoare. Nu pretind ca le stiu pe toate, tocmai de aceea sper sa putem comunica si imparti cate putin din experienta si cunostintele fiecareia. Astept si propuneri in legatura cu subiectele abordate. Sa vedem ce-o sa iasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu